Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 13:31 - Излезе книгата Кой е Бени Хин
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 5627 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 08.10.2012 12:39


Току-що излезе от печат новата ми книга "Кой е Бени Хин - помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа" и скоро време ще започне разпространението й.
 Това е книга представляваща дългогодишно изследване на живота, проповядването и част от написаното в книгите на известния проповедник, който всеки ден може да бъде видян по телевизия TBN. През последните 20-21 години той се е превърнал в най-популярният проповедник в САЩ, но кой наистина е той?
  Освен Бени Хин в книгата се разглежда възникването на християнската телевизия (включително и TBN) и нейното развитие, животът на различни проповедници, някои от които заловени в различни неща, които дават свои признания, както и такива, които не са заловени, но разказват за методите по които са лъжели християните. В книгата се обясняват също и около 15-18 лъжедоктрини в съвременното християнство и техният произход.

  Тъй като тази книгата е строго профилирана, тя е предназначена изключително за християнския читател и се издава на принципа самиздат (посредством самофинансиране). Ще се разпространява предимно в църквите. Като изключение в съвсем малък брой книжарници ще пусна ограничена бройка (не повече от 100 книги). Тиражът е само 1000 броя и съдейки по интереса в християнските среди е съвсем недостатъчен. Най-четената тема в блога ми посетена над 4000 пъти за четири месеца и половина (от времето на публикуването на книгата) и общо за момента над 9 760 пъти е тази за развода на Бени Хин и освен интереса във връзка с този проповедник показва слабото разбиране на нещата и необходимостта от подобна книга. До този момент в християнските книжарници в страната не е излизала подобна книга. Нищо каквото и да сте чели не е в състояние да се сравни с нея. Единствените две книги публикувани в България от настъпването на демокрацията, които общо взето бегло и само отчасти могат да бъдат сравнени са: "Другото благовестие" и "Игра с огъня". Вероятно в България над 90% от християните въобще не са наясно с повечето въпроси и над 98% от пастирите. Темите, които съдържа книгата са поучителни както за ръководителите на църквите - пастири и църковни ръководства, така и за отделния християнин и са препоръчителни за християнските училища и християнските библиотеки. 

Включвам и първите редове от увода на книгата:

 "Има твърде много невежи християни, които биват мамени по различни начини от дявола и неговите служители. В това число и от лъжеслужителите влизащи в църквите и различните проповедници, които проповядват Божието слово с изкривявания. Много от християните копнеят за чудесата и свръхестествените явления от Господа, които са следвали ранната църква, но в същото време робуват на езически традиции и еретични неща нямащи нищо общо с първата христова църква. За съжаление съвременното християнство твърде много се е променило и деформирало с различни чужди на Бога практики и учения навлезли с течение на времето в църквата. Някои от тях са станали част от църквата преди 1600 години, други преди 40-50 или по-малко години. Казвал съм го в предишните си книги, ще го кажа и сега – ако истински християнин от I век би имал възможност да погледне съвременната църква той би се отчаял и би я нарекъл еретична секта. Съвременното християнство до такава степен се е променило и някои от основните християнски ценности са се изместили, че много от съществуващите църкви направо са се превърнали в жива пародия на християнство имаща много съвместни черти с николаитизма и гностицизма с различни практики, които нямат нищо общо с ранното християнство. С горчивина трябва да отбележа, че повечето от днешните християни не, само че са свикнали с езическите традиции, но дори са ги обикнали повече от Бог (Йоан 12:43) и когато им ги покажеш започват да извъртат и да си търсят оправдание, за да продължават да ги правят, вместо да се покаят и да се променят. Към това може да се допълни, че изключително лесно се манипулират харизматичните християни, които говорят на езици, тъй като те очакват чудеса и свръхестествени проявления и именно това се използва от ловки манипулатори имащи скрити цели."

Това е изобличителна книга, но има много християни, които живеят като щрауси заравяйки си главите в пясъка, когато стане въпрос за изобличаване, тъй като са станали жертви на тотализиращи църквата доктрини, като "авторитета на лидера" или "авторитета на пастира", или още "помазанието на лидера". Като идеята на създателите на тази доктрина е, че за някой проповедник или пастир да може да се казват само добри неща или нищо. Чрез тази тоталитарна доктрина (характерна за сектите и култовете) пастирът се превръща като специален човек заставащ между обикновения християнин и Бог и целта е да не бъдат разследвани думите на различните проповедници (дали лъжат и когато лъжат), да могат да правят каквото си поискат, когато си присвояват църковни пари никой да не ги вини и изобличава, когато имат извънбрачни сексуални връзки с мъже или жени никой да не коментира това и те да продължават да си правят спокойно каквото си искат безнаказано. Такива хора казват, че "нямаме право да съдим" и дори и дума не искат да приемат когато стане въпрос за изобличаване, но Библията заявява категорично, че сме длъжни да изобличаваме и да показваме неправдата, като в Библията има над 15 стиха говорещи за изобличение, от които ще спомена само няколко:

„да изобличиш смело ближния си, за да не се натовариш с грях заради него.” (Левит 19:17)

  „Онези, които съгрешават, изобличавай пред всички, за да имат и другите страх.” (Първо послание към Тимотея 5:20)

"проповядвай словото, бъди готов в подходящо и неподходящо време, изобличавай, порицавай, увещавай с голямо търпение и поучаване." (2 Тимотея 4:2)

"Така говори, увещавай и изобличавай с пълна власт. Никой да те не презира." (Тит 2:15)

   „Понеже намразиха знанието и не избраха страха от ГОСПОДА, не приеха съвета ми и презряха цялото ми изобличение, затова ще ядат от плодовете на своя си път и ще се наситят от своите си измислици. Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, и безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие” (Притчи 1:29-32)

  От край време мечтата на мошениците и измамниците е да няма кой да ги съди и да правят каквото си поискат. Така например през 1075 г. измамника-папа Григорий VII обявява папската абсолютна власт (която обаче не е дадена от Бог) в 27 точки и точки 19 и 20 са:

19. Никой няма право да съди папата.
20. Никой не може да съди някого, който се обръща към Апостолическия престол. 
 
На 19 февруари посетих местната петдесятна църква и пастирът1, който от самото начало когато започнах да издавам книги не приема книгите ми (без да се допитва до Бог и без да е прочел и една от тях до края, а само от тук от там от първите две) започна да ми крещи като откачен, да не нося и да не давам от книгите ми на хората в църквата, като ми забрани да продавам от книгите ми в "неговата" църква. Той бръщолевеше като тотално луд, че съм нямал право да съдя. Беше ми смешен и едновременно жалък и крещеше бисери като: "Кой си ти да съдиш?", "Кой си ти да съдиш Божия помазаник?", "Какъв сан имаш, за да съдиш?", "Може и наистина да се окаже, че Бени Хин е с дявола, но не си ти, който да го кажеш" и "Това твоето не е служение". Аз го попитах кротко дали имам право да изобличавам и неговите думи бяха - "Нямаш право да изобличаваш!", но в Библията пише други неща. Исус казва, че Светия Дух ще изобличи света за грях:

„А когато Той дойде, ще изобличи света за грях, за правда и за съд” (Евангелие от Йоан 16:8)

  Ние сме длъжни да изобличаваме и аз имам своето водителство от Светия Дух. В миналото ранните апологети като Ириней, Тертулиан или Епифаний са писали изобличителни книги, в които са описвали ересите, правели са се събори, на които са били изобличавани еретиците, но днес когато църквата вече не е такава, каквато трябва да бъде хората си стоят и си мълчат. Ако Мартин Лутер и другите протестантски водачи не изобличаваха папата и заблудите в римокатолическата църква, нямаше въобще да има протестанство.
  Когато казах на споменатия пастир да вземе да се допита до Бог дали книгата ми е от Него, той направо крещеше, че нямало да се допита до Бог, но той знаел. За първи път ми се случи да ме изгонят от църква (пастира каза: "Напусни църквата с бунтовния си дух, ако обичаш и не идвай с бунтовен дух в църквата"), но Исус предсказа:

"Ако Мен гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето слово, ще пазят и вашето."  (Йоана 15:20)

Слава на Господа, че не всички пастири са откачени като споменатия. Същият пастир има малък собствен бизнес и е добре финансово, кара джип за над или около 50 000 лева и в същото време кара църквата да му плаща джи ес ема, горивото за пътуването от неговия град до този на църквата и получава 1000 лв. заплата от църквата (според хора от църквата). Тоест той проповядва за пари. Пропoвeдниците имат право според Новия завет да взимат пари от църквата като заплата, но когато са в нужда зa собствената си прехрана, а не когато са богати да използват църквата за лично облагодетелстване и тежат 160 кг. (когато преди години дойде в църквата той нямаше и 90 кг.). За сравнение мога да спомена, че в ранното християнство са постели по два пъти седмично и богатите са раздавали имота си на бедните. 

Споменатият пастир като, че ли въоще не разбра, че специално заради него бях отишъл на църквата да му занеса от моята книга. Аз на хората от църквата винаги мога да им продам по някоя книга (ако не са с промити мозъци надъхани от него против мен) и на мен въобще не ми пука, какво е неговото мнение и какво си мисли. Все пак не всички хора от църквата са негови марионетки.
Светия Дух ми изяви, че и други хора в църквата са говорили против книгата, но ми каза, че идва време и те ще си променят мнението и ще съжаляват за думите, които са говорили. 

Още преди публикуването на книгата Светия Дух ми каза, че ще има и такива, които ще бъдат против книгата. Така или иначе в заключението на книгата съм написал за тези, които не приемат книгата и не искат да я разпространяват:

  "Ако случайно пастира, който ръководи вашата църква ви каже да не четете тази книга можете да бъдете абсолютно сигурни, че църквата ви е паднала, а той не иска да се разберат фалшивите доктрини, които проповядва.

И още нещо, което трябва да се знае. Църквата е отговорна за това което се случва. Ако някой проповедник или телеевангелист проповядва фалшиви доктрини и църквата си мълчи и не го изобличава, то този човек благодарение на мълчанието завлича след себе си хора. Не мълчете! Изобличавайте! Един ден Бог ще ви държи отговорни, ако не го направите!" (Кой е Бени Хин, стр. 288)

Целта на книгите ми, които пиша е изобличаване на лъжедоктрините и ересите в съвременното християнство и езическите и окултни практики в църквите.

Ще се скриете ли от истината или ще предпочетете да научите по какви начини ви мамят или се опитват да го направят? - Това зависи единствено от вас!

На някои християни не им се иска да бъдат изобличавани злите дела на лъжепроповедниците и лъжепасторите, всичко да си стои скрито прикрито и подобни книги с разкрития да не се пишат, но в Новия завет е предречено, че "безумието им ще стане известно на всички" и тази книга прави точно това:  

"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
 без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината. 
 
И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисея, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, извратени във вярата. Но те няма да успеят повече; защото безумието им ще стане известно на всичките, както се откри безумието и на тия двама." (2 Тимотея 3:1-9)

В християнство се счита, че едно от основните правила при книгите е съответната книга да бъде градивна. От което следва въпроса: "Може ли да се направи нещо, за да няма или да намалеят измамниците?" - това ще научите, ако прочетете тази книга. В противен случай ще продължавате да си глупеете и да си въобразявате разни неща, които не са от Бог.

 Книгата се състои от 296 стр. цената за църквите е 7 лв, а цената предназначена за християнските книжарници, които я разпространяват 9 лв. За заявки можете да се обърнете на: e.h.books@abv.bg  

Забележка: Тъй като се намират и много хора, които не се интересуват от живота на Бени Хин (понеже добре знаят, че е измамник), но от лъжедоктрините трябва да изясня: в книгата има 76 страници с две глави специално на тази тема, но обяснения на различни лъжедоктрини има и на други места. Не съм броил колко изобличени и обяснени лъжедоктрини има в книгата може и да са над 20.
 

image
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1  За седем месеца откакто се състоя тази случка в църквата на два или може би три пъти видях на улицата споменатия пастор, но той не ми се обади, а навярно и в наглостта си дори не се сеща, че трябва да ми се извини. Аз не съм му крещял, а той на мен. Той си има проблеми с Господа... 




Гласувай:
3



1. antoninus - Браво
01.02.2012 14:20
Поздравления. Наситина е време да се отдаде дължимото на лъжеучителите в овчи кожи. Доколкото знам той е отказал да посети една по-бедна страна, защото не могли да му осигурят президентски апартамент.

"Парите заемат центарално място при учителите на просперитета. Материалното преуспяване е важно, а не духовното. Те казват, че не трябва да си беден, ти си син на Царя. Който е беден значи е грешник и трябва да търси начин да забогатее. Бог иска човек да е богат и да се чувства добре. Който живее в бедност не е в Божията воля.

Бени Хин: "Омръзна ми да чета и слушам за златните улици. На небето не ми трябва злато, тук ми трябва. Искам го сега"

Глория Копланд казва: "Дай 10$ и ще получиш 1000$, дай къща и ще получиш хиляди къщи, дай самолет и ще получиш хиляди пъти цената на самолета".
http://otrudeni.blog.bg/drugi/2012/01/31/vnimanie-eres-religiozen-pozitivizym.893319
цитирай
2. ernest - Да точно така
02.02.2012 15:39
antoninus написа:
Поздравления. Наситина е време да се отдаде дължимото на лъжеучителите в овчи кожи. Доколкото знам той е отказал да посети една по-бедна страна, защото не могли да му осигурят президентски апартамент.

"Парите заемат центарално място при учителите на просперитета. Материалното преуспяване е важно, а не духовното. Те казват, че не трябва да си беден, ти си син на Царя. Който е беден значи е грешник и трябва да търси начин да забогатее. Бог иска човек да е богат и да се чувства добре. Който живее в бедност не е в Божията воля.

Бени Хин: "Омръзна ми да чета и слушам за златните улици. На небето не ми трябва злато, тук ми трябва. Искам го сега"

Глория Копланд казва: "Дай 10$ и ще получиш 1000$, дай къща и ще получиш хиляди къщи, дай самолет и ще получиш хиляди пъти цената на самолета".
http://otrudeni.blog.bg/drugi/2012/01/31/vnimanie-eres-religiozen-pozitivizym.893319


Абсолютно правилно си отбелязал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665450
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031