Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2008 10:25 - Мъжки неволи за 8 март - На 8 март мъжът е в стрес
Автор: mkalpakchiew Категория: Изкуство   
Прочетен: 2629 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 07.03.2008 10:50


image Никога не можеш да отгатнеш за какво мечтае жената до теб
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
На 8 март мъжът е в стрес Изборът на подарък е кошмар за него

По време на празници, когато уж мъжът подарява, а жената би трябвало да получава и се наслаждава, често се стига до разочарования и трупане на горчилка. Понякога това води дори до семейни скандали и до край на връзката.
Това важи с особена сила за осми март - празника на жената, който отново чука на вратата. Ако можеше очакванията на дамата да се стиковат предварително с идеите на мъжа за подарък, щеше да е чудесно. Но засега подобно нещо е само в сферата на мечтите.
Защо двата пола имат толкова различни представи за "точния подарък"? Отговорът е прост. Защото мъжете са неспособни да отгатват женския свят, а и не са длъжни. Мили дами, никой не може да предугажда желанията ви, без да сте ги изказали гласно. Сигурно си мислите, че любимият ви поначало ви познава и следователно ще откликне на неизговорените ви очаквания какво точно искате да получите от него. Е, от тази игра на гатанки само ще останете разочаровани. Да изричаш желанията си предварително, несъмнено лишава празника от известна доза мистерия. Но как иначе да се осъществи успешно общуване между две същества, ако не са готови да си кажат какво искат?
Британският психолог Дейвид Люис твърди, че стресът, който мъжете изпитват по време на празничните покупки, е съизмерим с шока на полицай, изправен срещу гневна тълпа по време на бунт. За повечето жени обаче пазаруването е любима форма на разтоварване. Като ловци мъжете гледат "бързо да убият жертвата си и да се приберат вкъщи" - иначе казано, влизат в първия магазин и купуват това, което им препоръча продавачката. Докато жените са като прародителките си, чиято работа е била да се движат на групички и в смях и закачки да събират билки и храна. За дамите пазаруването често е само форма на общуване със себеподобните. Те са способни да обиколят десет магазина, да изпробват сто тоалета и накрая да не купят нищо, но няма да кажат, че денят им е минал напразно.
На някои жени им се струва, че мъжете са програмирани да купуват само грозни дрехи, и това не е много далеч от истината. Все пак нека не забравяме, че в продължение на хилядолетия жените се се обличали, за да привличат и изкушават. А мъжете са слагали бойни доспехи, за да изплашат противника си.
По отношение на подаръците жените са особено чувствителни към романтиката. Изтокът проповядва, че у мъжете действа принципът "ян", който е активен и съзидателен, а при жените "ин", който е рецептивен и свързан с повишената им емоционалност. Накратко, Той се подчинява на законите на Разума, а Тя - на закона на Любовта.
Това е, общо взето, вярно. Жените като цяло изпитват истински култ към любовта и романтиката. Това много ясно се вижда в "Сирано дьо Бержерак". Там Сирано, обезобразен от огромен нос, не се надява да спечели благоразположението на братовчедката си Роксана, в която е влюбен. Тя обича друг младеж, красив и добре сложен, но глупав. Сирано поставя поетическия си талант в услуга на невежия претендент и пише от негово име писма, с които той да завладее Роксана. Когато Роксана среща обожателя си лично, тя с цялото си сърце очаква любовните му думи, но той само тъпо повтаря "Обичам ви! Обичам ви!" и се опитва да я целуне. Роксана е толкова разочарована, че го пропъжда.
Казано с други думи, нуждата от романтика е неразделна част от психиката на жената. В същината си тя съвпада с женското чувство за общение и среща с другия. Имайте го предвид, мили мъже, когато избирате подарък за любимата. Романтиката има превес, макар че много жени в наше време вече са гладни за подаръчета в брой. 
http://www.standartnews.com/archive/2005/03/04/supplement/s4368_4.htm


Тагове:   мъжки,   март,   неволи,   Мъжът,


Гласувай:
0



1. melsun - Съгласна съм за романтиката!:)))
07.03.2008 11:13
Понякога дори предпочитам просто едно по-любвеобвилно внимание на запалени свещи,бутилка вино,шоколадови бонбони и разкошен букет от рози!Но това е така,защото по принцип съм си романтичка!:))Подаръкът изобщо не е чак толкова важен за мен...по-важно е вниманието!
Съгласна съм,че доста често има разминаване в представите за подарък от двете страни.Аз лично нямам нищо против да ме попитат или още по-добре заедно да се разходим и да си харесам нещо,което наистина искам!За хора,които са заедно от отдавна мисля,че в това няма никакъв проблем!:))
Мъже,не се стресирайте чак толкова!Ние не искаме много...просто любов,внимание и две хубави думи!:)))

п.п.А честно казано изобщо не държа на този празник...
цитирай
2. merita - Подкрепям Мелсън !За мен също няма ...
08.03.2008 10:06
Подкрепям Мелсън !За мен също няма значение какъв е подаръка.Вниманието и жеста , както и цялостното отношение имат по- голяма тежест в отношенията ми с партньора.Романтичка съм !Наистина ми се ще мъжетеда имат предвид и това , което казва Библията в Колосяни3:19и в Ефесяни 5:28-"Да обичат жените си , както собствените си тела!"
Поздрав!
цитирай
3. bizcocho - :)
08.03.2008 15:15
Okazva se,4e ne moje da te zatrudni jenskiq den:))))).Podaracite podbira6 s ve6tina:)!
цитирай
4. ardea - Жените не сме чак толкова трудни за ...
08.03.2011 10:44
Жените не сме чак толкова трудни за разгадание....и сам сте посочили ключа..имаме култ към любовта .... така че наистина един мил жест на внимание, произведен обаче в рзлична от 8-ми март или 14 02 дата, си струва много повече от който и да е скъп предмед.
:))))))
Но Ин или Ян, Марс или Венера- не можем едни без други!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mkalpakchiew
Категория: Изкуство
Прочетен: 589588
Постинги: 123
Коментари: 376
Гласове: 7139