Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2007 16:51 - Правилата за жени! - Тайното послание на цветовете
Автор: mkalpakchiew Категория: Изкуство   
Прочетен: 1174 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.09.2007 05:17


Изберете подходящия за вас цвят

 Няма хубави и лоши цветове, а само такива, които са (не)подходящи за вас.
Можете да облечете дреха във всякакъв цвят, ако се научите да избирате подходящия тон и наситеност, които ще подчертаят цвета на вашата кожа. Идеалният за вас цвят може да ви подмлади с години и да придаде блясък на външния ви вид.
Най-подходящият за вас цвят може да бъде определен чрез комбинация от фактори, включващи естествения цвят на косата ви, цвета на очите и цвета на кожата. Вижте оттенъка на кожата си на естествена светлина, за да разберете дали сте с по-топло или с по-студено излъчване. Хората с по-студено излъчване имат розова кожа. Хората с по-топло излъчване имат златист тен или оттенък с цвят на праскова.
Хората със студено излъчване ще изглеждат най-добре в сини цветове, а тези с топло излъчване - в жълти.
Приятните, свежи цветове на този сезон може да влязат и във вашия гардероб, ако се съобразите със някои от идеите, които ви предлагаме.
Топлите цветове могат да бъдат по-ярки или приглушени; те включват естествени земни разцветки с прозиращи златисти нюанси. Повечето хора с топло излъчване на кожата изглеждат много добре в цвят мока, бронз, цвят на зелен градински чай и прелестния оранж. Ако това е цвета на вашата кожа, може да пожелаете да пробвате и по-меките топли портокалови или кайсиеви нюанси, както и новите летни цветове - жълто или цвят на зелена ябълка.
Ако предпочитате червеното, избирайте керемиден нюанс, тъмен домат или по-наситен оранжев нюанс.
Земните зелени цветове като маслина, мъх и нефрит подсилват топлия нюанс на кожата. Това лято може да прибавите нови идейни цветове като свеж зелен лимон, тревисто зелено или цвят на целина. Яркият цвят на слонова кост или бяло със сиви оттенъци също подсилват топлия нюанс на кожата. Разцветки от карамел през топъл марципан до ярко синьо ще се впишат идеално във вашия професионален гардероб.
Кафявото на обувките ви и златистото в рамките на очилата са част от вашата рецепта за сигурен успех и въздействие.
Хладните тоналности включват богати, живи цветове със сини оттенъци Хората с по-хладен тен на кожата могат да носят живите червено и синьо, с добавка на малиново, тъмно смарагдово зелено, кралско синьо или черно. По-топлите, пастелни нюанси на синьото и розовото също добре подчертават хладния оттенък на кожата. От зелената палитра изберете смарагдово и ледено зелено, както и морско синьо - от много светло до много тъмно. Чисто-бялото също пасва идеално с по-студените нюанси на кожата. Лимонено-жълто, червено и сапфирено-синьо също ще освежат гардероба ви. Актуален цвят този сезон е морското синьо и цялата гама тонове, които пресъздават цветовете на необятния океан. Прибавете и малко ярко-розово, за да подсладите деня си.
Цветът може да бъде неустоим и завладяващ, така че експериментирайте, позабавлявайте се и обновете цветната палитра на гардероба си през този сезон!



Цветовете, които носите, изпращат силни послания на всички около вас.

Те могат да успокояват, флиртуват, въодушевяват и дори – да заплашват. Вашите любими цветове говорят за вас, а вие може би дори не знаете какво. Прочетете как да направите дъга от точни послания за себе си.

Синьо 
Послание: честност, спокойствие, надеждност, чувствителност
Синьото изразява стабилност, защото е цветът на небето. Това, което като че ли казва небето е: “Аз съм винаги тук, за вас.” Дори да е временно сиво, ние знаем, че над облаците то продължава да е синьо и скоро ще го видим пак такова.
Как да носим синьото: Тъмните нюанси са идеални за официални случаи (морското синьо е много силен цвят), докато по-светлите оттенъци са по-подходящи за ежедневието. За да добавите нотка на неформалност, опитайте синьо-лилаво – това е цветът на креативността.
Сиво
Послание: Сериозност, надеждност, стабилност.
Това послание на сивото идва от Майката Природа. Във външния свят, всичко сиво е вечно – вижте камъните и скалите.
Как да го носите: Сивото е практично. То също така е много силен цвят. Носете сив костюм на интервю за работа, за да покажете на бъдещия си шеф, че сте отговорна. Но ако прекалите, ако сте сива от главата до краката, това може да накара хората да си помислят за вас, че сте скучна. За да балансирате, комбинирайте сивия костюм с блуза с щампи, високи токове или блестящи обици.
Розово
Послание: любов, нежност, женственост.
Розовото е нежно и деликатно, но му липсва страст. Смята се също така, че има успокояващ ефект. Носят се слухове, че спортистите боядисват в розово съблекалните на опонентите си в розово, за да им отнемат енергията.
Как да го носите: На розовото му липсва крещящата чувственост на по-силните цветове (като червеното). Очарователно и топло, мекото розово е перфектно за романтични срещи, но не е задължително за среднощни рандевута. Бонбонено-розовото обикновено се смята за много женствено, но за разлика от него розово с пурпурен оттенък звучи доста по-сензационно и е уместно, ако сте решила да правите фурор на някой дискотечен купон.
Червено
Послание: Сила, власт, увереност, страст.
Този многозначителен цвят може да символизира всичко от страстна любов до яростна войнственост. Интензивен и агресивен, неговото влияние не е само психологическо, но и физическо. Изследвания показват, че когато гледаме червен цвят, не само се ускорява пулса ни, но и дишането също.
Как да го носите: Това е динамичен и драматичен цвят, който привлича вниманието и може да бъде съкрушителен при професионални изяви. Не носете червено на интервю за работа, нито на срещи, където има вероятност да се стигне до конфликт. За да смекчите червеното, съчетайте го с по-“безгласни” цветове – например пуловер на червени и сини райета или червена блуза под сиво сако.
Жълто
Послание: младост, радост, въображение.
Жълтото подобрява концентрацията. То също така е цветът на приятелството (не на омразата, нито на любовта, както смятат някои).
Как да го носите: Много хора пренебрегват жълтото, защото го смятат за твърде ярко. Но този цвят има много нюанси – от бледи до наситени. Ако не се чувствате сигурна да го изберете като цвят на дрехите си, опитайте комбинации – жълта блузка или тениска със любимите ви джинси. Или вмъкнете жълтото в комбинация с други цветове с цветни щампи.
Черно
Послание: Елегантност, изисканост, сила.
Черното има лоша репутация. В края на краищата това е цвета на траура или на лошия герой във филма. Но то има и съвсем различна страна – то е вечно, класическо и... ни прави да изглеждаме по-слаби.
Как да го носите: Ако се страхувате, че ще бъдете поредната “малка черна рокля” на купона, опитайте нещо по-различно. Черното е перфектният цвят за аксесоари. Сложете си лилави сенки за очи, колие от аметисти с черна блуза. Или лакирайте ноктите си червени и сложете възможно най-секси чифт сребърни обици.
Зелено
Послание: спокойствие, късмет, здраве
Зеленото изразява “сочни” природни картини – от тропическа гора до парк в пролетен ден. Това е цветът на живота и растежа и символ на плодородието. Булките през 15 век са носили зелени сватбени рокли.
Как да го носите: Богати, наситени нюанси са подходящи за лични срещи и вечери навън. Преминете към по-меки, пастелни тонове за през деня. Като цяло, освен ако не искате да изглеждате стил “80-те”, предпочитайте светлите, не тъмните зелени нюанси.
Когато става въпрос за психологията на цветовете, оставете инстинктите си да ви водят. Изберете тези цветове, които, освен всичко друго, си “пасват” с тена на кожата ви и най-вече ви карат да се чувствате комфортно. И не се страхувайте да експериментирате. Разчупвайте от време на време палитрата. Като се обграждате с цветове, ще се чувствате по-щастлива.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mkalpakchiew
Категория: Изкуство
Прочетен: 587687
Постинги: 123
Коментари: 376
Гласове: 7139