Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2007 16:54 - Правилата за жени! - Какво да носите, ако имате ...
Автор: mkalpakchiew Категория: Изкуство   
Прочетен: 1289 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.09.2007 05:16


 Облеклото може да промени силуета ви

 Правилно подбраните дрехи могат мигновено да “свалят” няколко килограма.
Ако изберете панталон, който е по-свободен в колената и леко се разширява при прасците и глезените, ще създадете по-пропорционална форма, която е много подходяща за всеки размер. Обувките, които носите, са също важни за издължаване на фигурата. Тънките токове са тези, които ще придадат елегантност на силуета ви
Ниски или остри деколтета
Острото деколте прави фигурата да изглежда по-тясна. Показването на ключиците също създава ефект за по-слаба фигура.
Аксесоарите са доста важни. Изберете по-дълго колие, което оптически веднага ще издължи фигурата ви, а не такова, което е непосредствено около врата ви.
Шал, който се спуска надолу, а не омотан около врата ви, създава същата зрителна илюзия.
Едноцветни дрехи
Едноцветната дреха винаги създава оптически ефект за по-слаба фигура, но се придържайте към по-тъмните наситени цветове като кафяво, тъмно синьо, сиво или тъмновиолетово. Освен, че ще изглеждате по-слаба, видът ви ще е и много шик.
Изненадващо, бялото и кремавото също са подходящи - просто внимавайте материята да не е такава, която прилепва твърде към тялото. Ако искате да се облечете в по-светъл цвят, изберете дрехи, които имат добра кройка и стил, който притежава някаква структура все пак. Белите костюми с панталон изглеждат чудесно и създават също страхотен визуален ефект за по-слаба фигура, стига кройката да е подходяща.
Издължен силует
Независимо дали избирате панталон или пола, дрехите с по-голяма дължина винаги ще издължат фигурата ви и ще ви направят да изглеждате по-слаба. Ако избирате ежедневен панталон или дънки, спрете се на тези с права кройка. Избирайки модел, който се стеснява надолу по краката, ще ви направи да изглеждате по-широка в талията и ханша.
Ако не обичате цветни дрехи, знайте, че черното е винаги актуално. Единственият минус е, че може да заприличате на г-жа Адамс от “Семейство Адамс”, така че някой цветен детайл няма да навреди. Може да използвате и някакъв женствен аксесоар, който да освежи дрехата.
Коригиращо бельо
Вече има прекрасни модели, от качествен материал, които са конструирани така, че да прикриват едни или други недостатъци по тялото ви, като оформят фигурата ви. Вярно е, че може и да са по-скъпи, но освен че придават правилни извивки на тялото, са по-трайни. Не пазете качественото си бельо за специални случаи, а за да се чувствате комфортно ежедневно.
Носете дрехи, които показват какво имате
Едва ли тялото ви има само недостатъци, които трябва да прикривате. Ако имате хубаво дупе, покажете го с дреха, която ще го подчертае. Ако имате хубав бюст – покажете това, като изберете по-ниско деколте.
Най-важното за добрия вид обаче остава това да обичате тялото си, дори и да не сте на мечтаните килограми – това определено ще допринесе да изглеждате добре, независимо с какво с какво сте облечена.


 

Какво да носите, ако имате широки бедра, тесни рамене и малки гърди

Ако фигурата ви отговаря на горното описание, търсете баланс.
При избора на облеклото си, дамите с конструкция на тялото, която често наричат “крушовидна” трябва да обръщат внимание на дрехи, които скриват контраста между бедрата и горната половина на тялото. Какво да носите, за да постигнете визуален баланс в пропорциите? Ето дрехите, които непременно трябва да имате в гардероба си:
1. Връхни дрехи – жилетки, сака – с ниска талия. Краят на дрехата, стигащ на нивото на тазобедрената става, зрително разделя тялото на две части в точка, която е на по-ниско и по-широко място от талията. Така ширината на бедрата се прикрива.
2. Разкроени поли и панталони. Правят бедрата по-стройни, като зрително ги удължават и стесняват.
3. Подплънки на раменете. Тънките подплънки на раменете ще придадат форма на раменете ви и ще направят горната част на тялото да изглежда по-балансирана.
4. Блузи с хоризонтални деколтета. Те разширяват зрително раменете. Най-удачни са деколте-лодка или квадратно деколте, които създават илюзията за по-силни рамене.
5. Сутиен с подплънки. Обемът в горната част на тялото ще създаде баланс с долната част.
Какво да избягвате:
- Панталоните, които обгръщат плътно прасците и колената ви, правят бедрата ви да изглеждат още по-широки.
- Големите рисунки или апликации в долната част на дрехата - те привличат погледите към най-широката част на тялото.
- Панталони с висока талия – всички модели панталони, на които талията е по-високо от нивото на пъпа, правят бедрата ви зрително по-големи.
- Дълги, прави горни дрехи, а също и дрехи със свободна талия или впити в бедрата – всички те ще ви правят да изглеждате дебела. Помнете, че горните дрехи трябва да са вталени, а дължината им да не е наравно с талията, а да стига до най-широката точка на ханша.



Какво да носите, ако имате голям бюст и широки бедра

 Първо разгледайте снимки на Мерилин Монро и Бриджит Бардо.
Да, въпреки че имате фигурата на тези несравними красавици, честно казано вие не сте сред тези, на които им е провървяло със съвременната мода. Идеалът, който се разхожда по модните подиуми днес има малко общо с пищната женска хубост. Това за вас означава, че повечето модни дрехи едва ли ви стоят добре, тъй като, освен че придават обем на и без друго обемните ви места, същевременно скриват женствените ви извивки.
На какво трябва да обръщате внимание при избора на дрехи:
Горната част на тялото: правилото е да подбирате блузи и горни дрехи, които свободно обгръщат тялото ви, без обаче да му придават допълнителен обем. Пуловерите трябва да са от стегнати прежди. И в никой случай сака или жилетки с големи джобове. Сакото, а също и палтото ви е добре да бъде леко вталено – това подчертава талията ви и женствената ви фигура. Ако палтото ви пада широко от гърдите надолу, тялото ви ще изглежда огромно.
Важен детайл е дължината на ръкава. Ако имате пълни ръце, дължината на ръкава ви не трябва да скрива китката. Китката е най-тънката и фина част на ръката ви и е добре да я оставите открита. Добре прикриват пълнотата на ръката разкроените ръкави. По същия начин панталоните и полите клош прикриват излишните сантиметри на бедрата.
При вашите форми не е правилно да скривате линията на шията. Добър избор са блузите с остро деколте. Те удължават зрително фигурата и отвличат вниманието от пищния ви бюст.
Какви дрехи и аксесоари да избягвате:
Блузи без ръкави – поло или полу-поло. Тялото ви ще изглежда доста по-обемно, отколкото е в действителност. Тези блузи са подходящи само за безплътните създания по модните подиуми.
Мъхестите тъкани добавят зрително обем към тялото ви, така че по-добре не обличайте пуловери от ангорска вълна или други “космати” материи.
Не слагайте широки, големи гривни на ръцете си. Както споменахме, китката е най-фината част на ръката ви, така че не я скривайте, а напротив – покажете я.
Забравете за широките тениски. В тях ще изглеждате много по-пълна, отколкото сте. Тениските трябва свободно да следват извивките на тялото ви, а не да висят като торба. Същевременно обаче не се изкушавайте и от твърде тесните тениски и блузки. Те ще подчертаят големината на бюста ви, който ще се превърне в център на вниманието. Освен ако това не е вашата цел....



Тагове:   Какво,   носите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mkalpakchiew
Категория: Изкуство
Прочетен: 591058
Постинги: 123
Коментари: 376
Гласове: 7139