Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2007 10:42 - Правилата за мъже! - Модните гафове, които трябва да избягваш
Автор: mkalpakchiew Категория: Изкуство   
Прочетен: 1451 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2007 10:43


Има някои недоразумения в облеклото, които са недопустими за всеки уважаващ себе си мъж.
За да не допускаш модни гафове, прочети съветите на нашето списание за мъже:

1. Твърде много цветове

imageАко се облечеш многоцветно, със сигурност ще привлечеш вниманието върху себе си. Но не това внимание, което би искал! Ако си решил да направиш впечатление на някое момиче, по-вероятно е тя да те запомни като местния клоун, отколкото да ти даде телефона си.
Затова се придържай към не повече от ТРИ цвята или ТРИ нюанса на един цвят. Така със сигурност ще изглеждаш стилно.
Разгледай колелото на цветовете по-горе. Цветове, които се намират един срещу друг, са допълващи се (например лилаво и жълто, оранжево и синьо). А тези, които са един до друг, са подобни. Когато решаваш в какви цветове да се облечеш, придържай се към допълващи се или подобни.
Още едно златно правило – светлите дрехи изискват светли обувки, тъмните дрехи – тъмни обувки.

2. Различни десени
Тук важи същото правило – колкото по-малко различни шарки има по дрехите ти, толкова по-стилен си. Ако една от дрехите ти е на райета например, нека другите са едноцветни.

3. Прекалено много материи

Смесването на различни материи не говори добре за теб. Ако например облечеш дънки с копринена риза, ще изглеждаш меко казано странно. Също така не е признак на добър вкус да смесваш дрехи, които са предназначени за различни сезони. Любимият ти пуловер може да е чудесен, но не го комбинирай през лятото с белия си ленен панталон, дори денят да е хладен!
image4. Дрехи с петна
Внимателно проверявай дрехите си, след като ги свалиш, и ако имат и най-малкото петънце, прати ги право в коша за пране!
5. Дрехи, които не се връзват със сезона
Ако се облечеш много леко през зимата, не само ще ти е студено, но и няма да си никак стилен! За смесването на тънки панталони с дебели пуловери вече писахме в точка 3.
6. Прекалено къси или прекалено дълги панталони
Никога не купувай панталони, без да ги пробваш, дори и да изглеждат като че ли са шити специално за теб! Дори да са твоят номер, имай предвид, че дрехите не винаги си отговарят на номерата.
imageПравилото е следното: официалните и полуофициалните панталони трябва да са с дължина до ГОРНИЯ край на тока на обувката ти; а дънките и изобщо по-спортните панталони могат и да стигат до долния край. Всичко, което е по-дълго от това, е прекалено дълго.
Панталоните не трябва и да са много къси – НЕ трябва, докато ходиш, чорапите ти да надничат изпод крачолите ти! А когато си седнал, позволено е да се виждат не повече от няколко сантиметра от чорапа ти.

7. Прекалено дълбоки панталони...
 

Панталоните с висока талия не са добра идея. Особено ако имаш дълги крака – тогава още повече! Купувай си такива с ниска талия. Също така е добре да са с джобове отпред, а не отстрани. Друг трик е да си вземеш панталон, който е по-широк в талията, отколкото си свикнал да носиш – така панталонът ще ти се смъкне малко. Но внимавай това да не направи крачолите ти прекалено дълги! (Виж точка 6.)

8. Много къси или много дълги тениски
Ако тениската ти е по-дълга, НЕ я вкарвай в панталона си! Тениската ти трябва да стига до средата на ципа на панталона ти. По-дълго от това не е добре, а ако е по-къса, ще показваш прекалено много плът всеки път, когато се наведеш. Много е важно също така да намериш този модел, който най-добре подхожда на твоето тяло.

9. Много шарени тениски
Ако искаш да си стилен, придържай се към тениски в един или два цвята. Избягвай прекалено цветните модели, както и тези с логото на производителя си, или някой “духовит” цитат; и изобщо всичко, което съдържа неприлични думички, лепнати на гърдите ти.
Освен това, колкото по-едноцветна е тениската, толкова по-големи възможности имаш да я комбинираш с различни по цвят панталони, якета и пуловери.

image10. Неизгладени ризи
Ютията не хапе! Трябва да си имаш една и това си е. Още по-добре да имаш и дъска за гладене. Все пак не можеш да носиш ютия навсякъде…(Както се вижда от снимката!) Затова ако си на път, можеш да решиш проблема, като напръскаш гънките на смачканата дреха с вода, изсушиш мястото със сешоар (или машина са сушене на ръцете) и накрая притиснеш с ръка. Малко отчаян метод, но ако няма друг начин, ще свърши работа!

11. Зле завързана вратовръзка
imageМоже рядко да ти се налага да слагаш вратовръзка, но не е зле да знаеш нещичко за това как да я носиш. Тя трябва да стига до горния край на токата на колана ти. Също така в средата на възела на вратовръзката трябва да има малка вдлъбнатина. Най-лесния начин да я направиш е да сложиш показалеца си точно под възела, докато стягаш вратовръзката.

12. НИКОГА чорапи и сандали!
Ако си решил, че е време да обуеш сандали или чехли, РАЗКАРАЙ чорапите моментално! Ако е хладничко и все пак имаш нужда от чорапи, откажи се от сандалите! Заложи на леки маратонки или мокасини в комбинация с чорапи, които стигат до глезена.


Тагове:   мъже,   Модните,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mkalpakchiew
Категория: Изкуство
Прочетен: 590877
Постинги: 123
Коментари: 376
Гласове: 7139