Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2007 11:08 - Правилата за мъже! - Как се връзва шал
Автор: mkalpakchiew Категория: Изкуство   
Прочетен: 4192 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2007 11:09


Шалът е изключително важен аксесоар. Той не само топли, но и придава завършен вид на облеклото ти и ти дава възможност да разнообразиш сивото зимно облекло. 
Шалът задължително трябва да съчетава с дрехите ти, като това не означава, че непременно трябва се хвърлиш към обичайните заподозрени цветове като черно. Ако си с дреха, която е многоцветна (може да е карирана, раирана и т.н.), избери си шал в един от цветовете и това ще ти придаде супер стил. Другият вариант е при съчетаването да се ръководиш от останалите си аксесоари.

Сега остава другата част – връзването. Тук има няколко варианта.

Първият начин ще ти придаде европейски и елегантен вид. Препоръчително е да го съчетаеш със спортно сако или яке. Връзването се изпълнява по следния начин:

image

1) Сгъваш дълъг шал на две.
2) Слагаш си го на врата.
3) Прекарваш двата края през оформената дупка.
4) Пристягаш леко и…
5) … си готов!

Вторият начин важи за къси шалчета или широки вратовръзки (които, за разлика от традиционните вратовръзки, са от по-мека материя). Той е малко по-официален и е подходящ за носене в комбинация със смокинг, блейзър и т.н. Този начин на връзване е удобен и придава елегантен и европейски външен вид. Рядкост е да се види в наши дни – напомня по-скоро за старомодната елегантност, – но е вариант за много официални събития. При тях можеш да заложиш на контрастни цветове на дрехите и шалчето. Трябва да внимаваш, ако избереш такова шалче – то определено ще ти придаде уникалност, но не може да се носи с всичко, например не върви с кръгли деколтета или торбести пуловери.

image

Сега за самото връзване:

1) Преметни шалчето през врата си (1).
2) Остави левия край малко по-дълъг.
3) Прехвърли левия край над десния.
4) Прекарай го под десния (2).
5) Прехвърли го отново над десния (3).
6) Прекарай го под десния, като този път го прекараш през дупката до врата си (4).
7) Оформи така, че да се прикрие получения възел (5).
8) Пристегни и…
9) ... си готов!

Трябва да има малки гънки във възела. Класическият вид изисква да разкопчаеш най-горното копче на ризата си, да пъхнеш двата края на шалчето в яката на ризата и да го центрираш. Накрая можеш да забучиш (внимателно, да не си направиш нещо) една декоративна карфица във възела – това, в случай че държиш на изтънчения вид на джентълмен от по-миналия век. 

Как
се носят шаловете?

Носи зимните шалове увити не много стегнато около врата или просто преметнати около раменете, за да ти топлят и едновременно с това да изглеждаш стилен. По-големите шалове можеш да увиеш няколко пъти, в случай че времето е много студено, само че е добре в този случай да избереш шал в неутрален цвят.

Материята

Много е важно да съобразиш шала си с това дали облеклото ти е официално или не. Затова трябва да определиш колко официален е шалът, а това зависи изключително много от материята му.

Копринените и кашмирените шалове са много официални. Вълнените са подходящи за всякакви излизания. Памучните и тези от изкуствена коприна са всекидневни.

С една дума, шаловете ти предлагат множество възможности да завършиш елегантния си вид. Най-добър ефект ще постигнеш, ако съчетаеш дрехите си с шала – и по стил, и по цвят.



Тагове:   мъже,   шал,   как,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mkalpakchiew
Категория: Изкуство
Прочетен: 589948
Постинги: 123
Коментари: 376
Гласове: 7139