Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2007 11:14 - Правилата за мъже! - Как да се грижиш за обувките си
Автор: mkalpakchiew Категория: Изкуство   
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2007 11:14


image

Първото впечатление, което създаваш за себе си пред другите, е много важно. Това е нещо, което трябва да се направи от първия път, при него няма втори дубъл. Ако се явиш на делова среща, интервю за работа, среща с момиче и т.н. с износени и мръсни обувки или смачкани и нечисти дрехи, това ще направи на отсрещната страна бързо и определено лошо впечатление. Затова винаги, когато се явяваш някъде за пръв път (а и втори и т.н.), трябва да си много внимателен за външния си вид. А излъсканите обувки са задължителна част от него.

Как да се грижиш за лъскавия вид на обувките си? Първото им лъскане трябва да е веднага, щом ги купиш. Оттам нататък също трябва да ги поддържаш. Отвреме-навреме, преди да лъснеш обувките, внимателно ги почиствай от мръсотията, използвайки вода и сапун или някакъв препарат в зависимост от материята им.

Недей да носиш един и същ чифт обувки всеки ден. След като си носил едни обувки един-два дни, ги остави вкъщи и сложи други. Това позволява потта, отделена от краката ти, да се абсорбира и обувките не се вмирисват.

Говорейки за вмирисване, не е лоша идея да си купиш дезодорант за обувки – като пръскаш с него вътрешността на обувките си, ще избегнеш всякаква неприятна миризма. Също така, има и дезодоранти за крака, чрез които ще сведеш вероятността от запотяване и лоша миризма до минимум. Напръскай краката си с дезодорант, след като си излязъл от банята и след като си ги избърсал добре. След това обуй чорапите и обувките си. Като стана дума за чорапи, гледай да носиш памучни, а не от някаква изкуствена материя. Така краката ти ще “дишат” по-добре.

 

Има и най-различни приспособления,image чрез които ще се грижиш по-добре за обувките си. Например обувалка – като се обуваш с нея, предпазваш задната част на обувките си от деформиране. Друго такова нещо е показано на снимката вдясно – тези странни приспособления се слагат в обувките, веднага след като ги свалиш, и поддържат формата им. 

Трябва да се грижиш са обувките си и по време на пътуване – преди да ги сложиш в багажа, ги увий в някаква мека материя.

Ако обувката се е издраскала и боята й се е олющила, боядисай я с боя за обувки с цвят, който е съвсем малко по-светъл от цвета на обувките ти.

Ако се появи някакъв проблем с обувките си – ако токът падне или подметката се повреди, – занеси обувките на обущар. Колкото по-скоро го направиш, толкова по-лесно ще се оправи обувката и толкова повече време ще я носиш.

Внимавай с кожените обувки при влажно време. Когато кожата се мокри често, обувките се износват по-бързо.

Като цяло, грижите за обувките не отнема нито чак толкова време, нито пък много усилия. Затова пък резултатът е забележим – по-добър външен вид, по-завършен и по-елегантен. Все пак, каквото и да си говорим, по дрехите посрещат (в случая – по обувките)!



Тагове:   мъже,   как,   обувките,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mkalpakchiew
Категория: Изкуство
Прочетен: 590995
Постинги: 123
Коментари: 376
Гласове: 7139